Dagens promenad

Idag har det blivit en tur från Y-et och uppströms Indalsälven. En underbar stig i lyckligtvis bevarad granskog. ( Det var på G att den skulle huggas men några lyckades rädda den kvar) Här passerar man den plats där Medelpads Varv troligen låg under några år av 1600-talet. Medelpads varv byggde skepp i furu för flottan. Det var inget bra skepbyggarmaterial för vid en träff med kanonkula så splittrades virket och skapade dödsfall. I alla fall, att varvet fanns just här för tillgången på virke. Varvet har gett namnet till Skeppsholmen, där ju Midlanda ligger.
En vandringsled längs Timrås hela kuststräcka kan ha en anslutning direkt till/från Midlandas ankomsthall och då via de stigar jag vandrat i dag. Den internationelle gästen gästen kan landa på vandringsleden och tex börja gå mot Höga kusten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: