En eftermiddag på Tynderölandet

En trevlig eftermiddagspromenad blev det i dag. Det första som hände när jag klev ur bilen var att det stog en älg på lägdan framför. Den studsade lugnt i väg, och kameran han jag inte med att ta fram. Fast å andra sidan var den lite för långt bort för mobilkameran också. knepigt att klä sig rätt denna majmånad för det är ju ömsom sol o ganska varmt ömsom hagel- och snöskurar. Som tur är hade jag på en vindtät skaljacka med huva, men när solen kom fram så blev det ju rätt varmt. Det fick gå då naturen på Tynderö är fantastiskt vacker. Jag gick i dag på ”utsidan” av den halvö som bildar Tynderölandet. Åvekebukten på ena sidan och Tynderösundet på den andra. Mina vyer och intryck kom från Åvikebukten eftersom jag gick en stig/väg som följer stranden mellan en plats som heter Rothålet och gick vidare fram till Tynderös första fiskeläge, sedan länge övergivet, Rödviksmalen. Nu mera finns inga synliga lämningar kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: