Boende i timrå

Timrå har en intressant industrihistoria och det mesta handlar om sågverksepoken. Från den tiden finns det två historiska Herrgårdar kvar som nu är aktiva konferens- och boendeanläggningar. De serverar god mat med lokal prägel, ett gästvänligt bemötande och trevlig atmosfär.
Den ena av dessa är Söråkers Herrgård. Herrgården byggdes 1853 av Johan Carl Kempe som en sommarbostad. Den blev senare herrgård när Kempe anlade Söråkers sågverk. Gården har sedan också varit trädgårdsskola, stiftsgård i Härnösands stift och är numera en konferensanläggning.

Den andra är Wivstavarvs Herrgård med en 200-årig historia. Bland de historiska gästerna märks WALLENBERG som hade sitt eget speciella favoritrum här som han huserade i. Även kung Oscar har övernattat här.

För dig som vill bo enklare, eller har med eget husvagn/husbil så finns det finns två campingplatser, Vivstavarvs camping och Bergeforsparkens camping. Båda ligger med enkel anslutning till E4. Härifrån kan du enkelt ta dig till olika aktiviteter. Vivstavarvstjärn erbjuder fiske i den intillliggande tjärnen och Bergeforsparken har gångavstånd till det kända Bergeforsfisket.

För dig som söker airbnb så kan du kolla denna länk.
Det finns så klart även Bed and breakfast

%d bloggare gillar detta: